Автоклави для консервування в домашніх умовах
Автоклави для консервування в домашніх умовах
Автоклав – варильний бідон з манометром, термометр який широко застосовується в побутовому господарстві.
З допомогою автоклава можна обробити парою практично будь-яку продукцію.
У побуті автоклав можна використовується для приготування рибних, м'ясних, маринованих грибів та овочевих консервів.
По сравнению с домашним способами консервирования, с помощью автоклава уменьшить время для заготовки порции примерно более чем в два раза, а также сэкономить энергоресурсы.
А обработка продуктов которая проходит в нем не только убывает болезнетворные и бактерии, но и придаёт вкус свойства продуктов.
Как выбрать?
Перед тем когда купить автоклав нужно придерживаться этих правил!
1 В первую очереди нужно определить который объем Вам нужно;
Обычно автоклавы покупают для дома объемом 20-30 л, (но есть еще больше) с помощью них можно стерилизовать 33 пол-литровых до 15 литровых банок.
2 Потрібно врахувати з якого матеріалу виготовлений бідон;
Так як автоклави бувають виготовлені з вуглецевої і нержавіючої сталі;
3 Чим товщі стінки бідона, тим довше він зберігає тепло;
(хороший автоклав повинен тримають тепло 40 хвилин і більше).
Переваги автоклава?
- При використанні автоклава Вам не потрібно вже варити сиропи і маринади, а також при приготуванні ви витрачаєте менше часу, а продукти свої вітаміни.
- Для приготування в автоклаві потрібно нарізати продукти і викласти у чисті банки(скляні). Після чого банки закочуються і кладуться в автоклав.
Як користуватися?
Що потрібно зробити щоб вийшли консерви смачними, якщо Ви вперше хочете спробувати приготувати в автоклаві:
1 Потрібно брати тільки свіжі продукти;
2 Скляні банки потрібно помити, викласти продукти і закрити металевою кришкою;
3 Встановити на дно бідона дерев'яною решітку і встановити туди банки;
4 Після цього потрібно залити холодною водою, щоб вона покрила останній ряд банок, закрийте кришку закрутіть болти і накачайте повітря.
5 Потрібно накачати тиск в бідоні до 1 атмосфера, потрібно перевірити або автоклаві герметично закрита кришка;
6 Тепер потрібно нагріти автоклав до 110 градусів;
7 Коли нагріється до певної температури, необхідно банки витримати в такому режиму близько години, потім потрібно залишити для охолодження, і акуратно через клапан стравлювати повітря .
8 Після чого можна відкрити кришку автоклава і зливати воду;
Також потрібно знати, що при температурі від 100 до 110 градусів повинно бути тиск до 3,5 атмосфера, а при 120 градусів до 4,5 атмосфера.
Як Ви вже дізналися автоклави дозволяють дуже швидко і безпечно, переробити великий обсяг продукції, при цьому зберегти всі корисні речовини і вітаміни.
Спасибі велике за увагу!!!
Ми раді завжди Вам допомогти...